Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@13:24:42 GMT

افزایش خدمات الکترونیکی در قم با شیوع ویروس کرونا

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۷۷۳۷۰

افزایش خدمات الکترونیکی در قم با شیوع ویروس کرونا

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: شیوع ویروس کرونا در اسفندماه سال ۹۸ موجب شد تا مناسبات جامعه دستخوش چالش‌های جدی قرار گیرد، زیرا برای قطع زنجیره انتقال این ویروس به شدت مسری نمی‌بایست در بیرون از خانه حضوری غیرضروری داشت.

کرونا ابعاد مختلف زندگی انسان را در عرصه تحصیل، کسب و کار، انجام امور روزمره و فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی تحت تأثیر خود قرار داد و موجب شد بسیاری از افراد برای آنکه از ابتلاء به این ویروس در امان بمانند متحمل خسارت‌هایی شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این ویروس با همه تهدیدهایی که با خود به همراه داشت، موجب شد تا بستر ارائه خدمات الکترونیک جدی‌تر گرفته شود و در این ایام دستگاه‌های مختلف خدمات رسان تلاش کردند تا با تقویت ساز و کار الکترونیکی فرآیندها در جهت ارائه خدمات غیرحضوری به شهروندان گام‌هایی بردارند.

کرونا، تأکیدی بر ضرورت توسعه دولت الکترونیک

شیوع ویروس کرونا در حقیقت تأکیدی بر ضرورت توسعه دولت الکترونیک بوده که این امر در نهایت منجر به کاهش هزینه‌ها، صرفه جویی در وقت و انرژی، کاهش آلودگی هوا به دلیل کاهش ترافیک و عدم حضور فیزیکی و کاهش فساد اداری و افزایش سطح آگاهی مردم می‌شود.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات قم در این زمینه اعلام داشته است که هم اکنون ۴۷۸ خدمت از سوی ادارات قم به صورت الکترونیکی ارائه می‌شود که این آمار نشان از افزایش ۲۵ درصدی خدمات غیرحضوری نسبت به پیش از شیوع کرونا در استان قم است.

یکی از سازمان‌هایی که در سال‌های اخیر به خصوص در ایام شیوع ویروس کرونا در زمینه گسترش ارائه خدمات الکترونیک اقدامات خوبی انجام داده سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم بود، هر چند که ممکن است در ارائه این خدمات نارسایی‌هایی نیز وجود داشته باشد، اما بی‌تردید قدم نهادن در این عرصه توفیقاتی به همراه خواهد داشت که با گذشت زمان و شناسایی مشکلات احتمالی و رفع آن در مجموع رضایتمندی مراجعان برای کسب خدمات را به دنبال خواهد داشت.

پاسخ به دو هزار و ۸۲۲ درخواست الکترونیکی در زمان شیوع کرونا

در روزهای پایانی سال گذشته همزمان با شیوع ویروس کرونا و افزایش مراجعات مردمی برای انجام امور مربوط به ساخت و ساز پروژه‌ها، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم تصمیم گرفت تا به منظور قطع زنجیره انتقال و کاهش تردد شهروندان، خدمات خود را به صورت غیر حضوری و با راه‌اندازی سامانه تیک یا همان ثبت درخواست ارائه کند.

بر اساس گزارش اعلامی این سازمان، دو هزار و ۸۲۲ درخواست در این سامانه در زمان شیوع ویروس کرونا دریافت و تقریباً به تمامی این درخواست‌ها پاسخ داده شد و در مرحله بعد نیز به منظور رعایت فاصله گذاری اجتماعی و جلوگیری از ازدحام مراجعان در محل این سازمان، سامانه نوبت دهی راه‌اندازی شد تا شهروندانی که تمایل داشتند امور خود را به صورت حضوری پیگیری کنند با دریافت نوبت الکترونیکی از روز قبل، در زمان مقرر اعلام شده به سازمان مراجعه کنند که بر اساس گزارش این سامانه، تعداد ۸ هزار و ۶۴۰ نوبت تاکنون به مراجعین داده شده است.

راه‌اندازی سامانه جامع ارسال و کنترل الکترونیک نقشه‌های ساختمانی در قم

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برنامه‌های این سازمان در راستای گسترش خدمات الکترونیک، اظهار داشت: یکی از علل طولانی شدن فرآیند صدور پروانه‌های ساختمانی، ممکن است طولانی شدن طراحی نقشه‌ها در بخش‌های مختلف سازه، معماری، مکانیک و برق باشد.

امین مقومی بیان داشت: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در راستای تکریم مراجعین، تسهیل در روند صدور پروانه ساختمانی و کنترل دقیق زمان‌بندی طراحی، همچنین کنترل فنی دقیق‌تر نقشه‌های طراحی شده، برقراری ارتباط مستقیم و بدون واسطه مهندسان با سازمان و همچنین جلوگیری از خدشه‌دار شدن نقشه‌های طراحی شده و صرفه جویی در کاغذ و زمان و به منظور جلوگیری از تردد مراجعین به سازمان، سامانه کنترل الکترونیکی نقشه‌های ساختمانی را طراحی و اجرایی کرده است.

وی ادامه داد: در این سامانه، کلیه الزامات مربوط به تهیه و کنترل نقشه در رشته‌های مختلف، برق، مکانیک، سازه و معماری دیده شده که پس از طراحی نقشه‌ها توسط طراحان، در مرحله بعدی بررسی نقشه‌ها توسط کنترل کننده در این سازمان و همچنین بررسی نقشه‌های سازه و معماری توسط کنترل کننده شهرداری به صورت الکترونیکی صورت می‌پذیرد.

ارسال گزارش‌های مرحله‌ای مهندسان به صورت الکترونیک در قم به عنوان اولویت جدی در دستور کار قرار دارد

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم همچنین به راه‌اندازی سامانه گزارش‌های مرحله‌ای مهندسان به صورت الکترونیکی اشاره کرد و ابراز داشت: ارسال به موقع گزارش‌های مرحله‌ای به شهرداری به منظور جلوگیری از تضییع حقوق مهندسان و دفاع از حقوق ایشان، موجب شد تا موضوع الکترونیکی شدن گزارش‌های مرحله‌ای به عنوان اولویت جدی در دستور کار هیئت مدیره با هدف تکریم مهندسان ناظر و جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه قرار گیرد.

وی افزود: در این راستا جلسات خوبی با شهرداری قم تشکیل و توفیق‌هایی نیز حاصل شد که این امر علاوه بر کاهش مراجعه حضوری مهندسان به سازمان و شهرداری، می‌تواند با ورود به موقع شهرداری، شاهد جلوگیری به موقع از تخلفات در ساخت و ساز باشیم چرا که به روز بودن گزارش‌های مرحله‌ای مهندسان ناظر؛ می‌تواند در این زمینه بسیار تأثیرگذار باشد.

مقومی عنوان کرد: در بخش بازرسی گاز نیز کلیه فرآیندها به صورت الکترونیکی صورت می‌گیرد که در ماه‌های اخیر با همکاری شرکت گاز مرحله آخر نیز که صدور تأییدیه نهایی می‌باشد، به صورت الکترونیکی انجام شد.

راه‌اندازی خدمات الکترونیکی صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان در قم

وی در ادامه به راه‌اندازی خدمات الکترونیکی صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان در قم نیز اشاره کرد و عنوان داشت: نظر به اهمیت صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان در مرحله اخذ پایان کار پروژه‌های ساختمانی و در راستای تکریم مراجعین، تسهیل در روند صدور شناسنامه فنی و ملکی، برقراری ارتباط مستقیم و بدون واسطه مهندسان با سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم و همچنین جلوگیری از خدشه‌دار شدن اطلاعات تکمیل شده توسط مهندسان در دفترچه اطلاعات ساختمان و انتقال این اطلاعات پس از کنترل و بررسی به صورت مستقیم در شناسنامه فنی و ملکی ساختمان، این فرآیند به صورت الکترونیکی طراحی و به مرحله اجرا درآمد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم گفت: فرآیند تکمیل الکترونیکی صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان برای اولین بار در بین سازمان نظام مهندسی ساختمان استان‌های کشور در استان قم اجرایی شده و این امر گامی مؤثر در راستای حفظ حقوق بهره‌بردار به شمار می‌رود.

راه‌اندازی کارتابل الکترونیک مهندسان قمی

وی اضافه کرد: همه درخواست‌های اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم نیز با راه‌اندازی کارتابل الکترونیک سامانه نماسان به صورت غیر حضوری فراهم شد و در ایام شیوع ویروس کرونا بالغ بر ۳ هزار و ۴۸۰ مرتبه مکاتبه از سوی مهندسان با سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم صورت گرفته است.

مقومی همچنین بیان داشت: جلساتی با شهرداری‌های شهرهای اطراف استان قم و نیز شرکت شهرک‌های صنعتی برگزار شده تا سامانه خدمات الکترونیک نقشه و گزارش مهندسان به مراجع صدور پروانه به عنوان یک خدمت جدید زودی راه‌اندازی شود، علاوه بر آن راه‌اندازی سامانه ارتباط الکترونیک با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به منظور ارائه گزارش ایمنی پروژه‌ها و همچنین راه‌اندازی ارتباط الکترونیک با اداره کل استاندارد استان به منظور ارائه گزارش‌ها در خصوص وضعیت مصالح استاندارد ساختمانی در دستور کار سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم است.

راه‌اندازی ارتباط الکترونیک با اداره کل استاندارد استان به منظور ارائه گزارش‌ها در خصوص وضعیت مصالح استاندارد ساختمانی در دستور کار است

گرچه مجموعه این اقدامات نشان از عزم جدی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در عرصه ارائه خدمات الکترونیک دارد اما در گفتگو با برخی مراجعین به این سازمان مواردی از نارسایی در مراحل دریافت ارائه خدمات الکترونیک از جمله آماده نبودن صد درصدی زیرساختی سامانه‌های راه‌اندازی شده، عدم هماهنگی مقطعی با برخی نهادهای مرتبط همانند شهرداری، وجود برخی از نواقص جزئی در روند تأیید الکترونیک نقشه و پایین بودن سرعت سامانه برای بارگذاری‌ها، لزوم تقویت پشتیبانی سامانه‌ها و عدم آشنایی برخی مالکان و مهندسان با سامانه‌های راه‌اندازی شده اشاره کرد که نظام مهندسی قم نیز این موارد مطرح شده در ابتدای آغاز فعالیت سامانه‌ها را اجتناب ناپذیر دانسته و اعلام داشته که بسیاری از این نواقص مطرح شده با مرور زمان برطرف و امید است در روزهای آینده نیز تمهیدات لازم برای رفع تمامی مشکلات احتمالی اندیشیده شود.

سازمان نظام مهندسی ساختمان، بر اساس قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب سال ۱۳۷۴ مجلس شورای اسلامی، به منظور تأمین مشارکت هر چه وسیع‌تر مهندسان در انتظام امور حرفه‌ای خود و تحقق اهداف قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان تأسیس شده است.

مهندسین عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان، در ۷ رشته اصلی فعالیت می‌کنند که این رشته‌ها عبارتند از عمران، معماری، مکانیک، برق، نقشه برداری، ترافیک و شهرسازی می‌باشد که پس از دریافت پروانه اشتغال به کار از سوی وزارت راه و شهرسازی، در امور طراحی و نظارت پروژه‌های ساختمانی که از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان تعیین و ارجاع می‌شود، فعالیت می‌کنند.

در اهداف قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان آمده است؛ هدف اصلی این قانون احداث ساختمان‌هایی است که با رعایت اصول فنی و استانداردهای مورد قبول ساختمان، ایمنی، بهداشت و آسایش را برای بهره برداران و ساکنین آن به ارمغان آورد که ابزار تحقق این هدف رعایت مقررات ملی ساختمان و همت و تلاش مهندسان رشته‌های هفتگانه در این راستا است.

کد خبر 4962652

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم تجارت الکترونیک قم ویروس کرونا شیراز بوشهر قزوین شیوع کرونا شهرکرد گرگان مواد مخدر ایلام استانداری سمنان بیرجند دهه کرامت خطبه های نماز جمعه سازمان تبلیغات اسلامی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان ارائه خدمات الکترونیک شیوع ویروس کرونا صورت الکترونیکی گزارش های مرحله ای راه اندازی سامانه صورت الکترونیک دستور کار سامانه ها پروژه ها گزارش ها نقشه ها موجب شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۷۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت

آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سمپوزیوم بررسی چالش‌های فرهنگی و اجرایی برنامه پزشکی خانواده، گفت: در طرح ملی پزشک خانواده، اقناع همکاران، مردم و فرهنگ عمومی پیش نیاز موفقیت اجرای آن خواهد بود. از طرفی مداخلات بزرگ در عرصه سلامت باید با متانت و دور از شتابزدگی انجام شوند.

وی، به هنگام سازی ماژول‌های مورد نیاز حوزه سلامت را برای اجرای این طرح ملی ضروری دانست و اظهار کرد: سالمندی جامعه ایرانی یکی از مهمترین مسائلی است که باید در قالب طرح ملی پزشک خانواده مد نظر قرار گیرد. طبق تعریف اگر هفت درصد جامعه‌ای بالای ۶۵ سال سن داشته باشند، آن جامعه را سالمند می‌نامند.

زالی افزود: سالمندی دوران سخت و پررنجی است که می‌توان با ترویج فرهنگ سلامت سالمندی و اقدام برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌ها در نوجوانی همچون داشتن تغذیه سالم و ورزش، دوران سالمندی آسوده‌تری داشت.

وی ادامه داد: سالمندی و سالخوردگی شرایط متفاوتی را به افراد تحمیل می‌کند؛ بنابراین برنامه ریزی اجرای طرح ملی پزشک خانواده باید عمیق‌تر، دقیق‌تر و جامع‌تر، در قالب بسته خدماتی متفاوت‌تر از قبل با ساختار بومی ایرانی انجام شود.

زالی به تغییر در میزان شیوع سندرم متابولیک نیز به عنوان دیگر عامل مهم در نظام سلامت اشاره کرد و گفت: افزایش یا کاهش ریسک فاکتور‌هایی نظیر فشارخون، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی به سبک زندگی افراد وابسته است و تغییر در آن بسیار زمان بر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ۱۸ درصد از جمعیت تهران به فشارخون مبتلا هستند، از طرفی مصرف نمک در ایران ۳ تا ۷ برابر و مصرف شکر ۴.۵ برابر سرانه مصرف جهانی است. شناسایی، تغییر در ریسک فاکتورها، توجه به تغذیه و سبک زندگی از اهمیت بالایی برای کنترل شیوع سندرم متابولیک محسوب می‌شود.

زالی در ادامه به تأثیر تغییرات آب و هوا و وجود پدیده‌های بیولوژیک نظیر آلاینده‌ها بر سلامت مردم نیز اشاره کرد و گفت: مطالعات نشان می‌دهند گرما موجب افزایش میزان افسردگی و خشونت در افراد جامعه به ویژه زنان می‌شود.

وی تصریح کرد: احتمال شیوع بیماری‌های نوپدید عفونی نظیر کرونا از دیگر عواملی است که نظام سلامت را دچار بحران می‌کند. یکی از مهمترین عوامل در شیوع بیماری‌های ویروسی نزدیک شدن بیشتر بشر به زیستگاه حیوانات و گسترش طبیعت گردی است.

بر اهمیت توجه به تجارب تلخ گذشته در اجرای طرح پزشک خانواده تاکید کرد و گفت: در دوره قبل اجرای این طرح، دو استان اقدام به تجربه‌نگاری کردند، تحلیل و ارزیابی آن تجارب در عملکرد این دوره بسیار مؤثر خواهد بود؛ نگاه عمیق و واکاوانه، مطالعه مقالات و مستندات، ایجاد نظام ارزیابی مبتنی بر شواهد و آسیب شناسی در ادامه مسیر، به اجرای موفق طرح پزشک خانواده کمک می‌کند.

 زالی همچنین مطالعه عمیق در خصوص ساختار سلامت در کشور، توان نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه (PHC)، کمبود نیروی انسانی، بهسازی و نوسازی زیرساخت‌های فرسوده و تأمین فضای فیزیکی مورد نیاز را از اقدامات لازم برای آغاز اجرای طرح اعلام کرد و گفت: تأمین اعتبارات و بودجه مکفی نیز برای اجرای آن باید انجام شود.

وی با بیان مسائل موجود در حوزه بهداشت، افزود: طرح پزشکی خانواده، طرحی ملی است و باید با همکاری تمامی ارگان‌ها اجرایی شود تا به ثمر نشیند.

زالی از اجرای فاز اول این طرح در سه شهرستان فیروزکوه، اسلامشهر و شهر قدس در استان تهران خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود در فاز اول اجرا بالغ بر ۱۱ میلیون نفر تحت پوشش طرح قرار گیرند که با توجه به فعالیت ۲ هزار و ۷۲۰ مراقب سلامت و ۲ هزار و ۳۳۰ پزشک، با کمبود نیروی انسانی مواجه خواهیم شد.

وی در پایان بر لزوم مراقبت از نظام PHC، هماهنگی با تغییرات داینامیک سلامت محور، تعریف بسته خدمتی متفاوت نسبت به قبل، تأمین اعتبارات و همکاری تمام ارگان‌ها در سطوح ملی تاکید کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی با حضور وزیر اقتصاد
  • اتصال ۱۷ بانک به سامانه برات الکترونیکی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • تعیین حق‌الزحمه مهندسان اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد
  • صدور پروانه‌های ساختمانی ظرف مدت ۶ماه انجام می‌شود
  • میزان افزایش حق‌الزحمه مهندسان هفته آینده اعلام می‌شود
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت