Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند روز قبل هیئتی شامل تجار، بازرگانان، فعالان اقتصادی، سرمایه‌گذاران و مهندسان ایرانی و قمی با سفر به کشور سوریه و گفتگو با مسئولان این کشور راه‌های همکاری‌های مشترک و سرمایه‌گذاری‌ها در سوریه را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.

از آنجا که در سال‌های اخیر کشور سوریه درگیر جنگ با گروه‌های تروریستی و تکفیری بوده، بسیاری از نیروهای متخصص این کشور به خصوص در حوزه مهندسی مهاجرت کرده‌اند و امروز حضور افراد تحصیلکرده و متخصص در این کشور نیاز ضروری است تا بتوانند مشکلات کشورشان را در بخش‌های عمرانی مرتفع کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرایط فعلی در کشور سوریه فرصت مناسبی برای صدور خدمات فنی و مهندسی است در عین حال این کشور به کالاهای مصرفی نیز نیازمند است که واحدهای تولیدی در ایران در بخش‌های مختلف از جمله صنایع غذایی و یا محصولات مرتبط با صنعت ساختمانی می‌توانند از این بازار حداکثر بهره‌برداری را به منظور انجام صادرات محصولات خود داشته باشند.

فعالان اقتصادی معتقدند در شرایطی که آرامش نسبی در سوریه حکم‌فرماست و چرخه تولید و واردات در این کشور به حرکت افتاده است، فرصت بسیار مناسبی برای مشارکت بخش خصوصی در صنایع مختلف ازجمله جاده‌سازی، پل‌سازی و احداث واحدهای مسکونی و همچنین سیستم تصفیه آب، دارو، صنایع غذایی، پتروشیمی، معدن، لوازم‌خانگی، سیمان و حمل‌ونقل فراهم‌شده است.

سوریه کمبود مسکن ندارد

امیرخسرو خودکار، عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم ضمن تشریح وضعیت فعلی کشور سوریه پس از فروکش کردن آتش جنگ، با بیان اینکه هم اکنون تجار و بازرگانان ایرانی زیادی در کشور سوریه مقیم هستند که می‌توانند تجربیات خود را در زمینه صدور خدمات به سایر ایرانی‌ها انتقال دهند، اظهار داشت: در سوریه به دلیل مهاجرت بخشی از مردم این کشور به سایر نقاط دنیا، کمبود مسکن وجود ندارد اما موضوع بازسازی و ترمیم منازل به دلیل خسارت‌های وارده از جنگ نیاز است؛ از این رو بازار خوبی برای متریال‌هایی به منظور کف سازی و تأسیسات مکانیکی وجود دارد و در مرحله نازک‌کاری نیز فعالیت‌های زیادی وجود دارد که حضور نیروهای متخصص در این زمینه ضرورت دارد.

وی بیان داشت: برای صدور خدمات مهندسی در دو سطح کلان و ملی و یا در سطح خرد می‌توان ورود کرد که در سطح کلان به نظر می‌رسد موضوع مکان‌یابی جهت احداث شهرک‌های صنعتی و مسکونی و انجام برنامه‌ریزی‌های منطقه‌ای باید در دستور کار باشد تا بر این اساس ساخت و سازها آغاز شود.

عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم ادامه داد: در سطح خرد نیز به صورت موردی می‌توان ورود پیدا کرد که احداث هتل، پاساژ و مراکز تفریحی و تجاری از جمله آنها است و سرمایه‌گذاران و شرکت‌ها می‌توانند به این پروژه‌ها ورود کنند که هم اکنون مسئولان سوری در هر دو بخش آمادگی همه نوع همکاری با ایرانی‌ها را دارند.

دستمزد کارگر در سوریه نسبتاً پایین است

این کارشناس ارشد شهرسازی با بیان اینکه، دستمزد کارگر در سوریه نسبتاً پایین است و این امر می‌تواند با توجه به اختلاف نرخ لیر و ریال به نفع سرمایه‌گذاران ایرانی باشد افزود: سوری‌ها با ایرانی‌ها رابطه خوبی دارند از این جهت که ایران در روزهای سخت جنگ این کشور را تنها نگذاشته و در گفته‌هایشان نیز اعلام می‌کنند که ما امنیت و آرامش امروز را مدیون رزمندگان مقاومت هستیم؛ از سویی دیگر با وجود تحریم‌های اعمالی برقراری ارتباط بین سوریه و ایران بهتر امکان‌پذیر است.

سوری‌ها در گفته‌هایشان اعلام می‌کنند که ما امنیت و آرامش امروز را مدیون رزمندگان مقاومت هستیم

وی عنوان کرد: سوریه در زمینه راه، بسترهای مناسبی دارد و با وجود شرایط جنگ در این کشور اما راه‌های جاده‌ای شرایط خوبی دارند که همین امر موجب تسهیل حمل و نقل و جابجایی کالاها خواهد شد اما در زمینه تولید برق و احداث نیروگاه کمبودهایی وجود داشته که در این زمینه نیز می‌توان سرمایه‌گذاری داشت.

خودکار اضافه کرد: به نظر می‌رسد می‌توان با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای بین مسئولان کشور سوریه و نظام مهندسی ساختمان فعالیت‌های بخش مسکن و ساخت و ساز را در این کشور مورد پیگیری قرار داد و نظام مهندسی نیز قادر است تا علاوه بر ارائه خدمات مهندسی در بخش طراحی و نظارت و اجرا، با سرمایه‌گذاران داخلی نیز رایزنی‌هایی داشته باشد و اقدامات لازم برای حضور آنان در کشور سوریه را فراهم آورد.

پتانسیل خوب کشاورزی در بندر طرطوس

عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم گفت: بهترین مسیر برای تبادل کالا با کشور سوریه از راه دریا و زمینی است که به زودی از طریق کشور عراق در مدت سه روز می‌توان به سوریه رسید و این مسیر فعال خواهد شد و از طریق هوایی نیز پرواز تهران دمشق دو ساعت به طول می‌انجامد که به دلیل نزدیکی این مسیر نیز خود یک مزیت به شمار می‌رود.

وی بیان داشت: بندر طرطوس در سواحل دریای مدیترانه در کشور سوریه دارای شرایط آب و هوایی بسیار مناسبی است که این شهر ساحلی پتانسیل‌های خوبی در زمینه کشاورزی دارد که در این زمینه نیز متخصصان ایرانی می‌توانند ورود کرده و فعالیت‌های خود را ادامه دهند.

وی گفت: با توجه به اینکه در سوریه سال‌های زیادی جنگ و درگیری وجود داشته، بازیافت مواد فلزی و ذوب آنها؛ از دیگر ظرفیت‌هایی است که سرمایه‌گذاران و فعالان این عرصه می‌توانند فعالیت‌هایی داشته باشند.

46

کد خبر 1309828

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان قم سوریه جنگ ترکیه سوریه ایالات متحده آمریکا تیم ملی فوتبال ایران اربعین پیاده روی اربعین کردهای سوریه دونالد ترامپ سینمای ایران نفتکش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۳۲۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش| سفر رئیسی به سریلانکا؛ نمایش اقتدار مهندسی ایرانی

رئیس جمهور روز چهارشنبه سفری یک روزه به سریلانکا داشت که یکی از برنامه‌های مهم این سفر، افتتاح ابرپروژه‌ای با ساخت متخصصان ایرانی بود؛ در این گزارش جزییات برنامه‌های این سفر را می‌خوانیم. - اخبار سیاسی -

گروه دولت خبرگزاری تسنیم، مقامات عالی دولت سیزدهم در دوران انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام کرده بودند که احیای سیاست همسایگی و استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای را دنبال خواهند کرد و تحکیم روابط با کشورهای مجاور را کنار تعامل با سایر کشورهای جهان را در برنامه قرار می‌دهند.

طبق اعلام مسئولان دولتی آمار تبادلات تجاری و اقتصادی ایران با اکثر کشورهای منطقه در این‌ مدت رشد چشمگیری داشته است و در این‌ زمینه توافقات و اسناد همکاری متعددی توسط مسئولان مختلف در سفرها و دیدارهای دو و چند جانبه به امضا رسیده است و پیگیری می‌شود.

عضویت در سازمان همکاری شانگهای، گروه بریکس، فعال‌سازی ظرفیت‌های ترانزیت کالا، پیگیری راه‌گذرهای شرق ـ غرب و جنوب ـ شمال، رفت‌وآمدهای متعدد دیپلماتیک، فعال‌سازی کمیسیون‌های عالی دوجانبه با همسایگان و سوآپ گازی با ترکمنستان از جمله رخدادهایی است که در این دو سال و نیم اخیر رقم خورده است.

آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور روز چهارشنبه هفته جاری بعد از سفری دوروزه و فشرده به پاکستان و برنامه‌ها و دیدارهای متعدد، به سریلانکا کشوری در اقیانوس هند سفری یک روزه داشت.

آخرین بار رئیس جمهور این کشور سال 1397 به تهران سفر کرده بود و سفر رئیس جمهورِ ایران بعد از چندین سال صورت می‌پذیرفت.

از اصلی‌ترین علل سفر رئیسی به این سفر، افتتاح ابرپروژه‌ای بود که شامل پروژه انتقال آب، نیروگاه و سدسازی که به‌دست نیروهای متخصص ایرانی و در قالب صادرات خدمات فنی و مهندسی در این دولت انجام شده بود.

در این گزارش که در ادامه گزارش قبلی(گزارش کامل سفر رئیسی به پاکستان) نگاهی به برنامه‌های این سفر رئیس جمهور کشورمان می‌اندازیم:

** ورود به سریلانکا؛ صبح چهارشنبه

رئیس‌جمهور در رأس هیأتی عالی به منظور دیدار دوجانبه، افتتاح ابرپروژه اومااویا و دیگر برنامه‌ها با استقبال نخست‌وزیر این کشور، وارد سریلانکا شد.

** افتتاح ابرپروژه ایران‌ساخت

رئیسی در بدو ورود به سریلانکا، به محل اجرای ابرپروژه سد و نیروگاه «اومااویا» در 230 کیلومتری شرق پایتخت این کشور رفت و به همراه «رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا، یکی از بزرگترین پروژه‌های صادرات خدمات فنی-مهندسی ایرانی را افتتاح کرد.

ابرپروژه «اومااویا» شامل دو سد به نام‌های «دایرابا» و «پوهولپولا»، نیروگاه آبی 120 مگاواتی زیرزمینی، 28 کیلومتر تونل‌های انتقال آب و دسترسی، سه شفت عمودی جمعاً به طول 850 متر و 23 کیلومتر خط انتقال برق است.

پروژه‌ای که فرآیند ساخت، نظارت و مشاوره آن تماماً توسط شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش 500 میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تأمین شده است.  با اجرای طرح چند منظوره اومااویا، آب مازاد رودخانه‌های «اومااویا» و «ماهاتوتیلا اویا» واقع در استان اووا «Uva» برای توسعه کشاورزی به منطقه کم‌آب همین استان منتقل می‌شود.

این در حالی است که هم‌زمان با تحقق این هدف، تولید انرژی از طریق نیروگاه زیرزمینی به ظرفیت 120 مگاوات انجام خواهد شد.  تولید 290 گیگاوات ساعت انرژی در سال، تأمین آب مورد نیاز 5 هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه خشک جنوب شرقی سریلانکا و انتقال 145 میلیون مترمکعب آب از منطقه پرباران به مناطق خشک از جمله اهداف این پروژه بوده است که توسط شرکت ایرانی فراب و به همت متخصصان و مهندسان ایرانی در کشور سریلانکا به مرحله اجرا و بهره‌برداری رسیده است.

این پروژه از نظر اجرای 24 کیلومتر تونل، بدون دسترسی میانی در شرایط بسیار سخت زمین‌شناسی و وجود جریان‌های آبی پرفشار، حفاری یکی از بلندترین شفت‌های (تونل‌های) عمودی دنیا در نیروگاه‌های آبی به طول 618 متر، اجرای پوشش فلزی شفت عمودی به وزن تقریبی 1000 تن به صورت معلق و نصب و احداث نیروگاه در حفره و فضاهایی در عمق 750 متری زمین، جزو پروژه‌های منحصربه‌فرد مهندسی محسوب می‌شود.

** ایران در 20 کشور طرح‌های بزرگ را می‌سازد

رئیس جمهور در مراسم افتتاح این پروژه بزرگ، ضمن تأکید بر افزایش روابط ایران و سریلانکا، اعلام کرد ایران اسلامی با تکیه بر دانش خود در 20 کشور طرح‌های بزرگ را اجرا می‌کند.

«رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا هم طی سخنانی با قدردانی از همکاری و تلاش پیمانکاران و همکاری دولت ایران در اجرای این پروژه بیان کرد بدون تکنولوژی و فناوری ایرانی، اجرای این پروژه برای ما ممکن نبود؛ شما توانستید برای آینده سریلانکا کار بزرگی انجام دهید. 

** استقبال رسمی در کاخ ریاست جمهوری سریلانکا

مقامات عالی سریلانکا در کاخ ریاست جمهوری ایران کشور از هیات ایرانی استقبال کردند و دیدار دوجانبه صورت گرفت.

پس از این دیدار، در آیینی با حضور روسای جمهور دو کشور، 5 سند همکاری در حوزه‌های «همکاری‌های فرهنگی، علمی، فنی، رسانه‌های گروهی و ورزش و جوانان»، «همکاری میان کتابخانه‌های ملی دو کشور»، «همکاری اتاق تعاون ایران و شورای ملی تعاون سریلانکا»، «همکار‌ی‌های رسانه‌ای و جهانگردی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و وزارت رسانه، جهانگردی و هواپیمایی سریلانکا» و «همکاری در زمینه صنعت فیلم بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و شرکت ملی فیلم سریلانکا» امضا کردند.

بعد از امضای اسناد، دو طرف در نشست خبری یه بیان مواضع پرداختند.

رئیس جمهور کشورمان با تاکید بر اینکه هیچ مانعی برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و سریلانکا وجود ندارد، تصریح کرد دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت سریلانکا مصمم هستند روابط دو کشور را در همه زمینه‌ها و در تمامی سطوح ارتقا دهند و یقین داریم این تصمیم به نفع دو کشور و دو ملت خواهد بود. 

وی هم‌چنین از این فرصت برای بیان مظلومیت فلسطینیان استفاده کرد و گفت آنچه امروز از جنایات مستمر و هولناک در غزه می‌گذرد موجب نگرانی و حیرت همه مردم دنیا شده و سوال‌شان این است که چرا سازمان‌های بین‌‌المللی و حقوق بشری به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند؟

** حضور در مسجد جامع «کالپیتی»

رئیسی در ادامه برنامه‌های خود، با حضور در مسجد جامع «کالپیتی» شهر کلمبو، ضمن دیدار و گفتگو با نمازگزاران، نماز مغرب را نیز در این مسجد اقامه کرد.

حضور در مساجد کشورهایی که سید ابراهیم ر به آن سفر می‌کند، تقریبا جزو برنامه‌های همیشگی وی قرار گرفته است. مقام عالی کشورمان در این مسجد طی سخنانی وحدت و انسجام را نیاز ضروری و مهم امروز جهان اسلام دانست و گفت دشمنان و در رأس آنان آمریکا، با ایجاد گروهک‌های تروریستی مانند داعش به دنبال ایجاد ناامنی، کشتار و تفرقه در جهان اسلام هستند، بنابراین بسیار ضرورت دارد از هر اقدام و گفتاری که میان مسلمانان تفرقه ایجاد می‌کند، پرهیز شود. 

رئیس جمهور شامگاه چهارشنبه بعد از برگزاری برنامه‌های متعدد در پایتخت و هم‌چنین ابرپروژه ایران‌ساخت، عازم تهران شد.

** پیام اقتدار ایران به دوست و دشمن

رئیسی صبح پنج‌شنبه به تهران رسید و در فرودگاه طی سخنانی با اشاره به اینکه سفر به پاکستان و سریلانکا از قبل برنامه‌ریزی شده بود، اظهار داشت اما برگزاری سفر در این مقطع این پیام را به منطقه و جهان داد که جمهوری اسلامی ایران کشور قدرتمندی است که هم می‌تواند از جایگاه اقتدار و عزت سخن خود را با دشمنان بیان کند و هم ارتباط خود را با دوستان تداوم و تحکیم بخشد.

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • روس‌ها متقاضی سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • خدمات فنی و مهندسی متخصصان ایرانی ماندگار است
  • گزارش| سفر رئیسی به سریلانکا؛ نمایش اقتدار مهندسی ایرانی
  • اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند
  • پروژه «اومااویا» سریلانکا، نماد توان صادرات خدمات فنی - مهندسی ایران
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها افزایش یافت
  • با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید | آغاز تا انجام اومااویا
  • شاهکار مهندسان ایرانی در آسیا/ تعظیم سریلانکا به توان فنی ایران
  • چرا صادرات خدمات سدسازی و نیروگاهی مهم است؟