Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-27@20:24:03 GMT

ظرفیت کشت گلخانه‌ای قم به 230 هکتار افزایش پیدا می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۶۶۱۴۴

ظرفیت کشت گلخانه‌ای قم به 230 هکتار افزایش پیدا می‌کند

به گزارش ایرنا، عباس خرمی عصر یک ‌شنبه در جلسه سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی در سالن جلسات استانداری قم ادامه داد: قم ازنظر کشت گلخانه‌ای دارای ظرفیت‌های قابل‌توجهی است.
وی در ادامه افزود: در استان قم 2 هزار و 500 تن عضو سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی بوده که ازاین‌بین 30 درصد را بانوان و 70 درصد را نیز مردان تشکیل داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به وضعیت اشتغال فارغ‌التحصیلان نظام‌مهندسی کشاورزی قم تصریح کرد: تنها 50درصد از فارغ‌التحصیلان نظام‌مهندسی کشاورزی در قم به‌صورت رسمی شاغل هستند.
خرمی گفت: با شکل‌گیری و‌ فعالیت 40 شرکت مهندسی در بخش آب و کشت به‌صورت نسبی اغلب فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در این رشته جذب شرکت‌های مرتبط شده‌اند.
وی ادامه داد: با فعالیت مثبت شرکت‌های مرتبط با آب و کشت راندمان تولید در بخش کشاورزی قم تا 40 درصد نسبت به سال‌های گذشته بهبودیافته است.
رئیس سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم تغییر الگوی کشت و استفاده بهینه از مصارف آب‌وخاک و همچنین افزایش راندمان تولید و کاهش هزینه تمام‌شده محصول را از اهداف و رویکردهای اصلی این سازمان عنوان کرد.
وی ادامه داد: در چهار سال گذشته 400 مجوز جدید در بخش فعالیت‌های مربوط به کشاورزی قم صادر و یک هزار و 900 مجوز دام و طیور نیز تمدیدشده است، همچنین در این مدت 80 مورد بهسازی واحدهای دام و طیور نیز انجام‌گرفته است.
وی تأکید کرد: فارغ‌التحصیلان رشته نظام‌مهندسی کشاورزی نیازمند آموزش‌های مجدد برای بازآفرینی دانش‌های گذشته هستند، در چند سال گذشته 3 هزار و 700 کلاس آموزشی در 33 عنوان مختلف ویژه این افراد برگزارشده است.
خرمی در ادامه با تاکید بر اهمیت ارتقای فنی و علمی مدیران فنی استان افزود: برای توسعه باغ های پسته قم و همچنین تامین غذای سالم در کنار افزایش راندمان تولید باید دانش فنی مدیران افزایش پیدا کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ظرفیت قم در تولید قارچ خوراکی را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: سالانه بالغ‌بر 2 هزار و 120 تن قارچ خوراکی در استان تولید می‌شود.
وی در ادامه بیان کرد: در استان قم 44 واحد سم فروشی فعال بوده که برای اطمینان از تامین غذای سالم نظارت‌های انجام‌شده در این بخش به‌صورت مستمر ادامه دارد، کاهش استفاده سموم کشاورزی از اهداف این سازمان است.
رئیس سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هشت کارخانه مجاز تولید خوراک دام در قم مشغول فعالیت بوده که سال گذشته 800 مورد نمونه‌برداری از آن‌ها صورت گرفته است.
وی با انتقاد از فعالیت واحدهای غیرمجاز تولید خوراک دام ابراز کرد: 20 کارخانه غیرمجاز تامین و تولید خوراک دام در قم مشغول فعالیت هستند.
وی در ادامه با اشاره به طرح‌های انجام‌شده در سطح روستاهای استان گفت: در بخش دام، طیور و آبخیزداری 150 مورد ساخت‌وساز روستایی سال گذشته در قم انجام‌شده است.
خرمی تاکید: 12 مرکز خدمات کشاورزی در سطح روستاهای استان مشغول خدمات‌رسانی به کشاورزان و دامداران استان هستند.
وی با انتقاد از عدم اجرای کامل قانون هوای پاک ابراز کرد: هوای پاک قانون مصوب مجلس شورای اسلامی بوده اما متاسفانه این مساله هنوز به‌درستی در استان قم اجرا نمی‌شود.
وی گفت: برای فعالیت و استقرار صنایع آلاینده و آب بر، منابع آبی اختصاص پیدا می‌کند اما متاسفانه برای مسائل زیست‌محیطی و تولید منابع آبی به‌راحتی تامین نمی‌شود.
7403 / 1175
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 بخش کشاورزی خوراک قم کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۶۶۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به مشارکت مردم استان در اجرای برنامه‌های توسعه ای بخش کشاورزی و در راستای ارتقای تولید، احداث و توسعه گلخانه های خانگی در دستور کار سازمان جهادکشاورزی قرار گرفته است.

سعید نارویی در گفت وگو با ایسنا، افزود: از سال ۱۴۰۲ تا به امروز بالغ بر ۵ هزار و ۳۲۹ پرونده گلخانه خانگی یا کوچک مقیاس از طریق سامانه سماک در سطح استان مورد بررسی قرار گرفت که منجر به صدور ۳ هزار و ۳۵۴ مورد پروانه تاسیس گلخانه خانگی درسطح ۹۸ هکتار شده است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: از این تعداد ۱۹۷۵ گلخانه‌ خانگی در سطح ۵۷ هکتار موفق به کسب پروانه بهره برداری شده و به چرخه تولید پیوسته‌اند.

وی بیان کرد: کشت در محیط‌های بسته یا گلخانه، بدلیل مصرف آب کم و تولید بالا در واحد سطح امروزه مورد توجه بوده و نقش بسزایی در اشتغال روستائیان دارد.

وی خاطرنشان کرد: گلخانه های خانگی یا کوچک مقیاس در سطح ۹۰ تا ۲۹۹ مترمربع احداث می شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان
  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا
  • ۵۰۰ هکتار از اراضی پلدختر به کشت باقلا اختصاص پیدا کرد