Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، امین مقومی صبح شنبه در نشست خبری که در سازمان نظام مهندسی قم برگزار شد، ضمن تبریک فرارسیدن میلاد پربرکت حضرت زهرا(س) و روز مهندس، به آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی اشاره و اظهار کرد: قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان هم از دستاوردهای انقلاب است. آسیب‌ها و نقاط ضعفی هم در اجرای این قانون وجود دارد که باید آسیب شناسی شده و بهبود یابد که این مهم با اصلاح قانون این مهم به زودی میسر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه حاکمیت و دولت‌ها با این تدبیر سرمایه‌های ملی را صیانت کرده‌اند، گفت: این مسئله یکی از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب در این زمینه است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم با اشاره به حجم فارغ التحصیلان مهندسی گفت: ایران در این زمینه پس از انقلاب توانسته در مرتبه دومین کشور دنیا را به دست بیاورد که این مسئله هم آسیب و هم قوت است. همچنین در استان قم نیز شاهد رشد قابل توجهی در ایجاد رشته‌های مهندسی و میزان فارغ التحصیلان این رشته پس از انقلاب هستیم که امیدواریم از این ظرفیت به صورت مطلوب بهره برده شود.

وی به حوزه اجرای مقررات ملی ساختمان اشاره کرد و بیان داشت: در این حوزه اقدامات مناسبی صورت گرفته ولی همچنان در چند حوزه مغفول مانده است.

مقومی ادامه داد: استان قم در حوزه انرژی، مقررات ملی در مبحث ۱۹ خلأ بسیاری وجود دارد که باید با همکاری همه دستگاه‌های اجرایی به صورت جدی به این مسئله توجه شود و لازم است بحث‌های تخصصی آن با توجه به مشکلات اقتصادی که وجود دارد به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه در حوزه نگهداری هیچ اقدامی در کل کشور به صورت جدی صورت نگرفته است، عنوان کرد: اشکالاتی به مبحث دوم مقررات ملی مجموعه تدوین کننده وارد کردند که امیدواریم با برطرف شدن این مشکلات شاهد اجرای صحیح باشیم.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم ادامه داد: در سیاست‌های کلی نظام بحث ارتقاء و تقویت و کارآمدی نظام مهندسی ذکر و به بقیه سیاست‌های کلی نظام اشاره شده است.

توجه به سبک زندگی در معماری شهری مهم‌ترین شاخص بیانات رهبری در گام دوم انقلاب

وی در بخش دیگری از سخنان خویش به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در راستای گام دوم انقلاب اسلامی اشاره و عنوان کرد: شاخص‌ترین موضوعی که در بحث مهندسی می‌شود به آن توجه کرد، بخش پایانی این بیانیه در ارتباط با سبک زندگی است.

مقومی اضافه کرد: سبک زندگی به صورت تخصصی به حوزه معماری و شهرسازی و فرهنگ خانواده‌ها ارتباط دارد و در سیاست کلی نظام در بخش خانواده بندی به نام بازنگری نظام مسکن و شهرسازی با محوریت خانواده وجود دارد.

وی بازنگری نظام مسکن و شهرسازی با محوریت خانواده را از مهم‌ترین مطالباتی دانست که باید از سوی مجلس و دولت پی گیری شود و در این راستا برنامه‌ریزی جدی انجام و عملیاتی شود.

نقص اجرای قانون مقررات ملی ساختمان مهم‌ترین عامل فاجعه زلزله کرمانشاه

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم با بیان اینکه در حوزه اجرای مقررات ملی ساختمان دو دوره وجود دارد، تصریح کرد: دوران پیش و پس از اجرای مقررات ملی ساختمان که وقوع زلزله‌های رودبار و منجیل به دوران پیش از اجرای مقررات ملی ساختمان بود که این حادثه کشته بسیاری را به دنبال داشت و زلزله بم نیز که اوایل اجرای این قانون بود و مقررات ملی هنوز شکل نگرفته و به صورت کامل اجرا نشده بود و زلزله کرمانشاه نیز به دوره پس از اجرای این قانون اختصاص دارد اما مشکلاتی که براثر زلزله به وجود آمد ناشی از خلأهای نقص اجرای مقررات ملی بود.

وی با بیان اینکه نقص اجرای مقررات ملی ساختمان و استفاده از مصالح غیراستاندارد ساختمانی دو مسئله مهمی است که موجب وقوع فاجعه در کرمانشاه شده بود، گفت: در ۲۳ سالی که از اجرای این قانون می‌گذرد به فرهنگ‌سازی و اجرای قانون با کمک مردم اهتمام داشتیم که این مسئله به اجرای این قانون کمک شایانی داشته است.

مقومی اضافه کرد: در بحث معماری در قم، نماهای نامناسب مانند نمای رومی فارغ از بحث فرهنگی در حوزه ایمنی نما نیز مشکلاتی وجود دارد و در صورتی که حادثه‌ای رخ بدهد بسیار بیشتر از خسارت‌هایی است که رخ می‌دهد.

وی با عنوان اینکه وزیر کشور ابلاغ جدی و محکمی در زمینه تخلفات ساختمانی داشته است، بیان کرد: در این زمینه به صورت جدی به شهرداری‌ها و سازمان‌های نظام مهندسی کشور ابلاغ شده است و این مسئله یک دغدغه و مطالبه عمومی است که باید به آن توجه شود.

مقاوم‌سازی بافت فرسوده در دستورکار شهرداری

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم با تأکید بر اینکه ساخت و ساز در استان قم در طول یک سال گذشته افزایش داشته است، گفت: آمار نشان دهنده رشد قابل توجهی در مقایسه ۱۰ ماه امسال نسبت به ۱۰ ماه سال گذشته بوده است. هرچند این رشد در ساختمان‌های بالای پنج طبقه به صورت چشمگیر نبوده است ولی در ساختمان‌های سه تا پنج طبقه شاهد رشد خوبی بودیم.

وی با بیان اینکه در دوره هفتم هیئت مدیره راه‌اندازی مجریان ذی‌صلاح را داشتیم، عنوان کرد: تمام ساختمان‌ها مجری ذی‌صلاح و سازنده دارای صلاحیت لازم دارد و نیاز است همه سازندگان به بهره‌برداران پاسخگو باشند که در این حوزه خلأ جدی وجود دارد ولی امیدواریم فرهنگ‌سازی شود کسانی که به ساخت و ساز را به صورت معمار تجربی، انبوه‌سازی و یا پیمانکاری انجام می‌دهند پروانه اشتغال داشته باشند.

مقومی، مقاوم‌سازی بافت‌های فرسوده را کاری مناسب ذکر کرد و گفت: این کار به صورت سه ساله انجام شد و دوره آموزشی طولانی برای کسانی که تمایل داشتند برگزار شد که بیش از ۱۰۰ نفر آموزش دیده در حوزه خدمات و مقاوم‌سازی وجود دارد که با مشورت این افراد می‌توان از تخریب جلوگیری و مقاوم‌سازی کرد.

وی با اشاره به مسئله شناسنامه فنی ساختمان‌ها که یکی از دغدغه‌های مهم جامعه محسوب می‌شود، گفت: تکمیل آن به صورت الکترونیک انجام می‌شود و پیش نهادهایی به وزارت راه داده شده مانند سند و پایان کار که تک برگی شده شناسنامه ساختمان نیز تک برگی شود.

کد خبر 4549873

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۴۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۲۰۰۰ پروژه در شهرداری شیراز فعال است

ایسنا/فارس نشست دیدار مدیریت شهری شیراز و هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی فارس امروز، ۸ اردیبهشت‌ماه در ساختمان سپهبد شهید سلیمانی شهرداری شیراز برگزار شد.

شهردار شیراز در این دیدار اظهار کرد: شهر شیراز و استان فارس در ایام نوروز جزو گردشگر پذیرترین شهر و استان کشور بود که خوشبختانه بدون هیچ حادثه‌ای با وجود بارش شدید باران، سپری شد.

محمدحسن اسدی تصریح کرد: موفقیت‌های کسب شده در شهرداری شیراز حاصل تلاش خانواده ۱۳ هزار نفری این مجموعه، تیم همدل و متخصص مدیریت شهری، شورای اسلامی این کلان‌شهر، دستگاه‌های اجرایی، خدمات‌رسان و نظارتی است و وفاق با نظام مهندسی نیز مرهون این همدلی بین مجموعه‌ای است.

وی در بخش دیگر سخنان خود به مسائلی نظیر کاهش مدت زمان و  فرآیند صدور پروانه ساختمانی سخن گفت و سپس افزود: بیش از ۲ هزار پروژه در شهرداری شیراز فعال است و هیچ پروژه تعطیل و نیمه تعطیلی نداریم.

نایب‌رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمندسازی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در بخشی از این نشست با بیان اینکه اکثر مهندسین شهرداری شیراز در بخش‌های مختلف عضو خانواده بزرگ نظام مهندسی هستند، گفت: نظام مهندسی فارس سرآمد نظام مهندسی‌های سراسر کشور است.

محمود صفایی با بیان اینکه شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی نیز سرآمد و موجب افتخار است، افزود: منافع عمومی سرلوحه کار این نهاد قرار دارد.

وی بیان کرد: نظارت بر تخطی کنندگان مسائل فنی از مهمترین موضوعاتی است که باید برای حفظ قداست مجموعه نظام مهندسی در اولویت قرار گیرد.

قائم مقام شهردار شیراز نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: بودجه شهرداری شیراز در سال گذشته و در زمانی که صحبت از تعریف بسته ۵۰ هزار میلیارد تومانی شد، ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود.

آرش فرج‌زاده با تصریح اینکه در واقع دو برابر کار یکسال، پروژه در شهرداری شیراز تعریف شد، گفت: با همکاری شورای اسلامی شهر شیراز، این مهم محقق و در بهمن‌ماه ۱۴۰۲ تقریبا نیمی از پروژه‌ها افتتاح و عملیات اجرایی نیم دیگر پروژه‌ها آغاز شد و عملا شهرداری شیراز سال گذشته با تعامل دستگاه‌های اجرایی بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه را به سرانجام رساند و یا عملیات اجرایی آن‌ها را آغاز کرد.

وی با بیان اینکه امسال هم این مهم در حال برنامه‌ریزی است و به زودی اعلام خواهد شد، از تعریف و تدوین برنامه عملیاتی و راهبردی در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۴ توسط شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز سخن گفت و افزود: ۴۴ پروژه کلان در این راستا تعریف شد که بسته محرومیت‌زدایی نیز یکی از مهمترین این پروژه‌هاست.

فرج‌زاده همچنین تسهیل پاسخگویی به مراجعین شهرداری را از مهم‌ترین برنامه‌های تعاملی و مشترک شهرداری و نظام مهندسی عنوان کرد.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری شیراز نیز در ادامه این نشست تاکید کرد: پروژه‌های شهرداری شیراز به همت مدیریت مطلوب، فعال است.

مهدی قلندری با اشاره به در خصوص برنامه‌هایی که توسط معاونت متبوع در بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تدوین شده، سخن گفت.

وی همچنین از ارائه آموزش‌های لازم به نیروهای متخصص در ۶ ماهه نخست امسال در رابطه با نرم‌افزار جدید نحوه بررسی نقشه‌های ساخت و تاسیسات خبر داد و گفت: در حال حاضر این مهم به صورت سری انجام می‌شود که با استقرار نرم‌افزار جدید، آموزش به نیروهای متخصص هم در دستور کار قرار خواهد گرفت.

رئیس سازمان نظام مهندسی فارس نیز در این جلسه عملکرد شهرداری شیراز در سال گذشته مبنی بر افتتاح و کلنگ‌زنی بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه را کاری بسیار سخت و تحسین برانگیز عنوان کرد و گفت: این مهم به زبان کاری ساده اما در عمل بسیار سخت است.

ستار خورشیدی به ارجاع پرونده‌های ساختمانی به سامانه ارجاع و سامانه شفافیت‌ اشاره و تصریح کرد: یکی از ارکان سالم‌ سازی، ایجاد شفافیت است.

وی با بیان اینکه در بحث تفکیک نیز نظارت با نرم افزار و ثبت سیستمی انجام می‌شود، اظهار کرد: برای نخستین بار تمام پرونده‌ها در حال اسکن هستند که ۵۰ درصد آن‌ها انجام شده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی فارس تصریح کرد: افتخار سازمان نظامی مهندسی فارس این است که با شهرداری به عنوان یکی از ارکان اصلی در ساخت‌وساز و نظارت، راهکار تعاملی را پیش بگیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیش از ۲۰۰۰ پروژه در شهرداری شیراز فعال است
  • مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) گامی به سوی یکپارچگی در معماری
  • به‌دنبال تحقق «اصفهان من، شهر زندگی» هستیم
  • تعیین حق‌الزحمه مهندسان اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد
  • اجرای برنامه ملی بازآفرینی/ مردم مشارکت کنند
  • صدور پروانه‌های ساختمانی ظرف مدت ۶ماه انجام می‌شود
  • میزان افزایش حق‌الزحمه مهندسان هفته آینده اعلام می‌شود
  • معماری و شهرسازی، آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است 
  • برنامه ملی بازآفرینی در کشور اجرا می‌شود
  • توجه شورای ششم به حل مسائل شهر با رویکردهای خلاقانه